2017. január 27., péntek

Van egy álmom: látni a világot megszabadítva a terrorizmus rémétől

Álom-e a terrorizmustól megszabadított világ?
Igen! Álom!
Álom, amelyet ébren álmodunk, hogy tudjuk, mit akarunk, hogy tudjuk, merre kell haladnunk.
A napokban a Változó Világ Mozgalom egy megoldást javasolt a terrorizmus visszaszorítására, egy olyan ésszerű és egyszerű megoldást, amely értelmetlenné teszi a terrorizmust azok számára, akik azt fegyverként használják.
Jelenleg a Változó Világ Mozgalomnak nincs annyi anyagi eszköze, hogy ezt a javaslatot megismertesse Magyarország széles közvéleményével, de az így is eljutott több ezer emberhez.
Jó jel, hogy sokan egyetértenek vele, és ennek jelét adják.
De akad olyan vélemény is: „Álom, álom, álomkép...” Igen, sajnos, ennek a szép szónak nem csak felemelő, hanem hervasztó hangzása is lehet.
Az álom nem tehet róla. Az álom egy lehetséges jövő képe, de eljutunk-e oda, rajtunk múlik. És az bizony nincs garantálva. Legtöbbször rengeteg az akadály, de nem ritkán mi magunk vagyunk a legnagyobb akadály. Kishitűség, balgaság, restség, gyávaság, gonoszság… Hosszú a választék, milliószámra ismerjük, vagy ismerhetnénk a történelmi példákat ezekre.
Igen, én el tudom képzelni a holnapi napot a terrorizmus réme nélkül.
De illúzióim nincsenek. 70 évemet 700-nak vagy inkább 2700-nak érzem, annyi példáját ismertem meg kishitűségnek, balgaságnak, restségnek, gyávaságnak, gonoszságnak.
Mégis, jönnek, és jönnek, és vibrálnak, és ragyognak álmaim. Álmodom, mert tudom, hogy érdemes és fontos újra, és újra álmodni.


* * *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése